BEENHAMSALADE

 







  • 150 g beenham
  • 2 eieren
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 el zilveruitjes
  • 2 el mayonaise
  • 3 el kwark (of yoghurt)
  • 1 tl mosterd
  • Handje verse bieslook
  • Kook 2 eieren in 7-8 minuten hard. Laat afkoelen en prak met een vork fijn.
  • Neem een (meng)kom en meng 3 el kwark met 2 (kleine) el mayonaise en 1 tl scherpe mosterd. Voeg de geprakte ei toe.
  • Snijd 1 plak beenham van 150 gr in blokjes (of koop ze voorgesneden) en voeg toe aan het geheel.
  • Snijd 2 stengels lente-ui fijn en hak 1 el zilveruitjes eveneens fijn. Voeg toe aan het geheel samen met een handje verse fijngesneden bieslook.
  • Meng alles grondig door elkaar en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.