- 300 g hamlappen
- 150 g witte of spitskool
- 150 g (Chinese) mie
- 3 djeruk perut (limoenblaadjes)
- 2 tenen knoflook
- 2 eieren
- 2 runderbouillon blokjes (Maggi)
- 1 prei
- 1 bosje lente-ui
- 1 ui (of sjalot)
- 2 el ketjap manis
- 1 tl trassi
- Bestrooi de hamlappen rondom met zout en schroei ze in enkele minuten dicht in een scheut olie op middelhoog vuur.
- Schenk 1200 ml (warm) water over het vlees samen met 2 runderbouillonblokjes en 3 blaadjes djeruk perut. Kook de hamlappen in circa 12-15 minuten gaar met deksel op de pan.
- Snipper ondertussen 1 ui of sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit op matig vuur aan in een wok (of andere braadpan). Voeg 1 tl trassi toe en meng grondig door het geheel. Zet het vuur op de laagste stand en wacht tot het vlees klaar is.
- Maak ondertussen een omelet van 2 eieren en snijd in reepjes of stukjes. Maak ook alvast de mie volgens de verpakking klaar (veelal 10 minuten koken). En snijd 1 prei in halve ringen.
- Haal het vlees uit de pan en snijd fijn. Doe het vlees bij de ui en knoflook in de wok en meng door het geheel. Laat de soep ondertussen op laag vuur pruttelen.
- Voeg de fijngesneden prei en 150 g spitskool toe aan de wok en meng alles goed door elkaar. Bak op matig vuur een paar minuutjes mee terwijl je roert.
- Doe de groenten en vlees bij de soep in de pan en voeg nu ook 2 el ketjap manis toe. Voeg tevens de gesneden omelet toe aan het geheel en verwarm alles nog even.
- Doe wat mie in een kom en giet daar een ruime hoeveelheid van de soep overheen. Vergeet niet af te maken met gebakken uitjes, verse lente-ui en wat chilisaus of sambal.