600 g kipdijfilet
75 ml ketjap manis
3 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper (of 1 tl sambal oelek)
1 blikje ananasschijven (220 g)
1 tl ketoembar
1 tl djahé
- Snijd de kipdij in hapklare stukjes en bestrooi met zout.
- Bak de stukjes kip in een scheut olie rondom aan op matig vuur. Schep geregeld om.
- Maak ondertussen de boemboe door 3 sjalotten, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl ketoembar en 1 tl djahé te mixen met de keukenmachine of staafmixer. Je kan overigens ook een vijzel gebruiken of alles ragfijn snijden.
- Als je de kip een aantal minuten hebt gebakken (hoeft nog niet gaar te zijn) dan voeg je de boemboe toe. Schep alles goed door elkaar en fruit de boemboe even mee.
- Voeg nu 75 ml warm water en 75 ml ketjap manis toe. Meng goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur nu een minuut of 30 pruttelen tot de saus indikt.
- Voeg 10 minuten voor het serveren stukjes ananas toe ter grootte van de stukjes kip en laat de ananas even mee pruttelen. That's all. Lekker om extra stukjes ananas te serveren.