- 600-800 g kipdijfilet
- 50 ml kokosmelk
- 2 rode pepers
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1/2 limoen (sap)
- 6 el ketjap manis
- 1 tl gemalen laos
- 1 tl djahé
- 1/2 tl trassi (optioneel)
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
- Bestrooi de kipdijfilet rondom met zout en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen een boemboe door 2 (kleine) sjalotten fijn te malen samen met 2-3 tenen knoflook, 2 rode pepers (of meer), 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1/2 tl trassi en 1 el olie. Zorg dat het een fijne pasta wordt.
- Doe een scheutje olie in de wok of pan en fruit de boemboe even 2-3 minuten aan op matig vuur.
- Voeg het sap van een 1/2 limoen toe samen met 6 el ketjap en 50 ml (dikke) kokosmelk. Laat het geheel enkele minuutjes pruttelen op laag vuur zodat het wat indikt.
- Haal de kipdijfilet uit de oven en leg in de boemboe. Laat met deksel op de pan op laag vuur een minuut of 10 sudderen.
- Haal de kipdijfilet uit de pan en plaats terug in de ovenschotel. Schenk het vocht over de kipdijfilet. Plaats het geheel nu 10-15 minuten in de oven. Keer halverwege de kip even om.
- Serveer met witte rijs en een lekkere groente. En doe lekker wat saus over de kip zodra je het opdient!