- 550 g kipdijfilet
- 400 ml kokosmelk
- 3 sjalotten
- 3 blaadjes djeruk perut (limoenblaadjes) (optioneel)
- 2 tenen knoflook
- 1 stengel sereh
- 1 rode peper
- 1 salamblad (Indisch laurier)
- 2 tl ketoembar
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen laos
- 1 tl djahé
- 1 tl tamarinde pasta (optioneel)
- Zonnebloemolie
- Mix 3 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 2 tl ketoembar, 1 tl gemalen laos, 1 tl djahé, 1 tl kurkuma, 1 tl tamarinde pasta (optioneel) en een flinke scheut zonnebloemolie tot een fijne boemboe.
- Fruit de boemboe enkele minuten aan op middelmatig vuur.
- Schenk 400 ml kokosmelk bij het geheel en breng tegen de kook.
- Voeg circa 550-600 g kipdijfilet toe samen met 1 salamblad, 1 gekneusde stengel sereh en (optioneel) enkele limoenblaadjes.
- Laat het geheel met deksel (schuin) op de pan 45 minuten (of langer) zachtjes pruttelen. Af toe even omscheppen. Serveer met witte rijst en een fris groentegerecht als urap urap of kies voor een frisse Indische salade