Zoetzure wokschotel met kip

 







Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode + 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 150 gram taugé

Voor de saus:

  • 8 el ketchup
  • 5 el sojasaus
  • 6 el appelciderazijn
  • 4 el honing

1. Snijd de groenten grof en de kipfilet in blokjes. Hak de knoflook fijn of rasp hem zometeen boven de wok.

2. Verhit een klein beetje olie in de wok en fruit hierin de knoflook aan tot het goed begint te geuren. Voeg de kip toe en bak deze mee tot hij goudbruin gekleurd is.

3. Voeg alle groenten met uitzondering van de taugé toe en wok dit mee tot de groenten zacht worden.

4. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

5. Doe de taugé in de wok en schep dit even kort om. Schenk vervolgens de zoetzure saus in de pan.

6. Roer goed door, breng aan de kook en laat de saus 5 – 7 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de zoetzure wokschotel met rijst.