ZOETE AARDAPPELSOEP

 







  • 500 gr zoete aardappels
  • 100 gr wortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml bouillon bijv. groenten
  • 1/2 tl gember
  • 1 tl kerrie
  • zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de zoete aardappels en snijd de aardappels in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de wortels in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.
  • Voeg na 2-3 minuten de zoete aardappel, wortel, bouillon en kruiden toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep ongeveer 15 minuten totdat de zoete aardappel zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk/kookroom toe. Meng kort door elkaar.