Mie goreng voor 4 personen:
- 250 gram wok noedels
- 4 eetlepels arachideolie
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook.
- 1 centimeter gemberwortel
- 1 prei
- 125 gram sperziebonen
- 125 gram taugé
- 2 eetlepels ketjap manis
- circa 1 theelepel sambal oelek
- 2 eieren
- handje ongezouten pinda’s
Lekker voor erbij:
- gebakken uitjes
- (hot) satésaus
- cassave crackers
Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, 2 eetlepels ketjap manis, een handje ongezouten pinda’s en 1 theelepel sambal toe. Roerbak het geheel tenslotte nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.
- Doe 1 eetlepel arachideolie in een kleine bakpan. Bak 2 eieren met de dooier kapot. Laat ze dan even afkoelen.
Snij 1 kleine ui in stukjes Snij 3 teentjes knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van 1 centimeter gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.
Snij de lelijke delen van het groen van 1 prei af. Snij dan de prei in de lengte doormidden. Was de prei daarna goed want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei dan in halve ringen. Dop 125 gram snijbonen, was ze en snij ze in stukken. Snij het afgekoelde gebakken ei in reepjes.
Kook nu 250 gram wok noedels twee minuten, terwijl je ze met twee vorken uit elkaar trekt. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart
Voeg dan de prei, de sperziebonen en 125 gram taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.
Dien de vegetarische mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.