- 500 gram varkensfilet, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 cm verse gember, zeer fijn gesneden
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- olie om in te bakken
- wat gefrituurde uitjes
Meng in een schaal de 2 soorten ketjap, het citroensap, de knoflook, de gember, de koriander, de komijn, de suiker, de sambal oelek en de olie tot een marinade. Leg het vlees erin en laat het minstens een uur marineren. Langer mag natuurlijk altijd.
Haal het vlees uit de marinade. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Blus af met de overgebleven marinade.
Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe. Roer alles goed door elkaar en laat vervolgens de saus een paar minuten inkoken op een laag vuurtje.
Serveer de varkensfilet in kokos-pindasaus met witte rijst, en een frisse komkommersalade. Bestrooi het gerecht met de gefrituurde uitjes