THAISE KIP MET KRUIDIGE RIJST

 








Ingrediënten

THAISE WOKSAUS

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 theelepels sambal oelek flinke theelepels gebruiken

2 theelepels grove mosterd

1 eetlepel gembersiroop

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepels sojasus

3 eetlepels chilisaus flinke eetlepels gebruiken

1 eetlepel honing

1 limoen sap en rasp nodig

2 theelepels sesamolie

100 milliliter water

2 theelepels maïzena

flinke snuf versgemalen zwarte peper

snuf zout optioneel (wij zijn zout liefhebbers)

KRUIDGE RIJST

350 gram rijst ik gebruik graag pandan of basmati rijst

600 milliliter heet water

1 kip bouillonblokje

1 ui gesnipperd

scheutje zonnebloemolie

KIP

450 gram kipdijfilet in kleine stukjes gesneden

snuf versgemalen zwarte peper en zout

EXTRA'S

3 stengels bosui fijngesneden

(zwarte) sesamzaadjes optioneel

seroendeng optioneel

Instructies

BEGIN MET HET KOKEN VAN DE RIJST:

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een 

medium kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. 

Voeg een verkruimeld kip bouillonblokje toe en bak deze

 een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee en voeg dan het water toe.

Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten

 zachtjes koken met de deksel op de pan. 

De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. 

Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.

MAAK ONDERTUSSEN DE THAISE KIP KLAAR:

Meng alle ingrediënten voor de Thaise saus in een schaaltje. 

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een

 koekenpan en bak de kip samen met een flinke snuf 

versgemalen zwarte peper en snufje zout gaar en goudbruin.

(Giet eventueel overtollig kookvocht af)

Voeg de “Thaise woksaus” toe en bak kort mee. 

Serveer de kruidige rijst met de Thaise kip. Bestrooi met 

bosui en eventueel met (zwarte) sesamzaadje en/of seroendeng.