Sup Bawang (uiensoep)

 







500 gram uien fijngesneden

1 teen knoflook fijngehakt

2-3 magere spek- of hamlappen

2 blaadjes djeroek poeroet

3 eieren selderie

maggi en ve-tsin zout, peper en nootmuskaat


Trek van het vlees en djeroek poeroet ca. 2 liter bouillon 

 Stap 2

Is het vlees gaar , dan in stukjes snijden

 Stap 3 Fruit in wat olie de knoflook, uien en voeg de stukjes vlees erbij

 Stap 4 Maak het geheel af met de kruiden

 Stap 5 Kluts de eieren met wat zout, nootmuskaat, ve-tsin en wat fijngesneden selderie 

 Stap 6 Bak er omeletten van, rol ze op en in reepjes snijden 

 Stap 7 Laat dan alles met de bouillon op een klein vuur sudderen 

 Stap 8 Maggi naar smaak toevoegen 

 Stap 9 Serveer met Stokbrood & gesmolten oude kaas