2 el olijfolie
100 g spekblokjes
1 ui (fijngesneden)
1 teen knoflook (fijngehakt)
1 knolselderij (in blokjes)
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm (gedroogde)
250 ml runderbouillon
1 rookworst
400 g witte bonen ((uit blik))
zout
peper
2 takjes bladselderij
Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan. Bak de spekjes,
ui en knoflook tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de
knolselderij, tomatenpuree, paprikapoeder en gedroogde
tijm toe aan de pan. Bak kort mee, schenk de runderbouillon erop en breng aan de kook.
Voeg de rookworst in de verpakking toe aan de pan en stoof in 30 min.
zachtjes gaar. Schep vervolgens de witte bonen erdoor en breng
de stoof op smaak met zout en peper.
Verwarm nog even door tot de witte bonen ook warm zijn. Garneer met selderijblad.