Stoofschotel met knolselderij, witte bonen en rookworst

 












2 el olijfolie

100 g spekblokjes

1 ui (fijngesneden)

1 teen knoflook (fijngehakt)

1 knolselderij (in blokjes)

1 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

1 tl tijm (gedroogde)

250 ml runderbouillon

1 rookworst

400 g witte bonen ((uit blik))

zout

peper

2 takjes bladselderij

Verwarm de olijfolie in een grote stoofpan. Bak de spekjes, 

ui en knoflook tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de

 knolselderij, tomatenpuree, paprikapoeder en gedroogde

 tijm toe aan de pan. Bak kort mee, schenk de runderbouillon erop en breng aan de kook.

Voeg de rookworst in de verpakking toe aan de pan en stoof in 30 min.

 zachtjes gaar. Schep vervolgens de witte bonen erdoor en breng

 de stoof op smaak met zout en peper.

Verwarm nog even door tot de witte bonen ook warm zijn. Garneer met selderijblad.