Rabarber compote

 








  • 500 gram rabarber
  • 1/2 citroen
  • 4/6 el frambozensiroop

INSTRUCTIES
 

  • Was de stelen van 500 gram rabarber en haal eventueel met een mesje de stugge draden aan de bolle kant eraf. Snij de stelen in stukjes.
  • Verhit een stoofpan en gooi de rabarberstukjes in de pan. Knijp het sap van een halve citroen erbij uit. Voeg 4 à 6 el frambozensiroop toe.
  • Breng het aan de kook, zet de hittebron laag en laat de rabarber 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Na 10 minuten kun je controleren of de rabarber gaar is door een stukje rabarber met een vork tegen de wand van de pan te drukken. De rabarber moet makkelijk uit elkaar vallen. Als dat niet het geval is, laat je de rabarber nog wat langer koken.
  • Stamp met een pureestamper de rabarber tot moes tot het er uit gaat zien als appelmoes.
  • Proef of de compote zoet genoeg is naar jouw smaak. Als je het te zuur vindt, voeg dan 2 eetlepels suiker toe en laat die in een paar minuten oplossen in de compote.