Pittige kipcurry met pinda’s

 








Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 zakjes gele currypasta
  • 1 zakje gezouten pinda’s
  • 1x kipstukjes
  • 1x wittekoolreepjes
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • Rijst koken
    Breng 300ml licht gezouten water in een kleine kookpan aan de kook. Was de basmatirijst grondig in een zeef en voeg het aan de pan toe zodra het water kookt. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de rijst in 10-12min beetgaar. Neem van het vuur en laat afgedekt rusten tot stap 6.
  • Groenten voorbereiden
    Halveer, pel en snijd de ui in dunne, halve ringen. Schrob of schil de wortel, snijd hem in de lengte doormidden en dan schuin in dunne schijfjes. Verwijder de kern en snijd de paprika in reepjes.
  • Koolreepjes marineren
    Meng de koolreepjes met 1el azijn (bij voorkeur wittewijnazijn) en een flinke snuf peper en zout in een kom. Kneed de koolreepjes stevig met je handen en zet opzij om te marineren.
  • Pinda’s hakken
    Verhit 2el olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur en voeg de kipstukjes toe. Bak ze in 2-3min rondom goudbruin en voeg dan de ui, wortel en paprika toe. Bak 3-4min op middelhoog vuur mee. Hak de pinda’s grof.
  • Curry maken
    Voeg de helft van de currypasta aan de kippan toe en bak 30sec-1min. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm al roerend in 1-2min. Proef en breng op smaak met peper en zout en evt. meer currypasta. Voeg een scheutje water toe voor een iets dunnere curry (zie tip, links).
  • Serveren
    Serveer de rijst met de curry en koolsla. Bestrooi met de pinda’s
  • 150g basmatirijst