1 kilo winterpenen
1,2 kilo aardappels
ongeveer 500 gram uien
1 rookworst
1 zakje kruidenmix voor nasi GORENG
- Schil de aardappels. Leg ze in een grote pan.
- Schrap de winterpenen en was ze. Snijd ze in stukjes en leg ze bovenop de aardappels. Voeg water toe, zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de uien en stukjes. Voeg de ui toe en leg bovenop de stukjes winterpeen. Kook alles in zo’n twintig minuutjes gaar.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet 100 à 150 ml heet water in een kommetje en voeg hier de kruidenmix voor nasi goreng aan toe. Laat zo’n tien minuutjes wellen.
- Check met een vork of de aardappels en de stukjes winterpeen gaar zijn en giet de boel daarna af. Bewaar eventueel een beetje van het kookvocht om de stamppot smeuïg mee te maken.
- Voeg ‘t kommetje met de kruidenmix toe aan de pan en stamp alles met een stamper goed door elkaar.
- Serveer de stamppot met de warme rookworst.