- 500 gram spruitjes
- 750 gram bloemige aardappels
- 500 gram Jonagold appels
- 100 gram spekblokjes
- 1 slagers rookworst
- 1 ei
- klontje boter
- snufje kerrie
- peper/zout/nootmuskaat
- beker melk
- paneermeel
- amandelschaafsel
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken, maak de spruitjes schoon. Schil de appels en maak er kleine parten van. Kook de aardappels gaar en de spruitjes beetgaar. Laat deze niet te lang koken dat komt de smaak niet ten goede +/- 10 minuten is voldoende, ze garen nog na in de ovenschotel. Breng in een pannetje water aan de kook, draai de warmtebron uit en leg de rookworst in het water om te wellen. Bak de spekblokjes uit in een klontje roomboter. Schep de spekjes uit het vet op een stuk keukenpapier.
Bak nu in de pan met spekvet de appels kort met een snufje kerrie. Schud de aardappels af, schud het eventuele vet wat bij de appels zit voorzichtig bij de aardappels en maak er met het ei en een scheut melk een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel 1/3 van de aardappelpuree over de bodem van een hoge ovenschaal. Doe hierop de helft van de spruitjes en de spekblokjes. Verdeel hier weer 1/3 van de puree over. Doe hier de rest van de spruitjes op en verdeel er de in plakjes gesneden rookworst over. Bedek alles met de gebakken appeltjes en dek af met de rest van de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel en geschaafde amandelen overheen en laat de ovenschotel met spruitjes in een half uur tot 3 kwartier goudbruin worden.