Nasi Goerih

 







  • 300 gram kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 salamblaadje
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel djintan
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel trassie
  • 2 kemiri’s, gepoft en fijngemalen
  • 200 gram rijst
  • zout


    • Zet de kipfilets op met water en kook ze zachtjes in 5 minuten halfgaar

    • Snijd het vlees in kleine stukjes 

    • Breng de kokosmelk aan de kook met salamblad 

    • Maal uisnippers, knoflook, kruiden en kemiri’s in een vijzel fijn en schep alles in de pan 

    • Schenk de kokosmelk, het salamblad en 150 ml water erbij en breng alles aan de kook 

    • Schep de rijst en wat zout in de pan, zet het vuur laag en kook alles 8 minuten gaar 

    • Voeg de kipstukjes toe en kook alles tot de rijst gaar is 

    • Lekker met een pittig gerecht zoals sambal goreng telor