Mosterd soep

 






  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kopje room
  • 3 eetlepels Dijon-mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui, wortels en bleekselderij toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat de groenten zacht beginnen te worden.

  2. Voeg de bloem toe aan de groenten en roer goed om, zodat de bloem wordt opgenomen. Laat dit een minuutje koken om de bloem te laten garen.

  3. Voeg de kippenbouillon en de in blokjes gesneden aardappel toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen totdat de aardappel gaar is, meestal ongeveer 15-20 minuten.

  4. Zet het vuur laag en roer de room en Dijon-mosterd door de soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Pas de hoeveelheid mosterd aan op basis van je persoonlijke smaak.

  5. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes sudderen om de smaken goed te laten mengen.

  6. Serveer de mosterdsoep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Je kunt deze mosterdsoep als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren met vers brood of croutons.