Mihoen Singapore

 







  • 100-120 gr mihoen
  • 225 gr wokgarnalen 
  • 2 eieren, losgeklopt
  • kleine prei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 eetlepel sambal, of naar smaak
  • 1 blokje vis- of kippenbouillon
  • scheut olijfolie

Voor de kruidenmix:

  •  theelepel paprikapoeder
  • ruime theelepel komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  •  theelepel zwarte peper
  • Leg de mihoen in een schaal, overgiet met kokend water, dek af en laat een paar minuten weken. Als de mihoen zacht is giet je het af, laat afkoelen en knip/snij in kleinere stukken.
  • Snipper ondertussen de ui, snij de prei in reepjes en de paprika en gamba’s in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui aan. Voeg dan de paprika, prei, peterselie en kruidenmix toe. Knijp de knoflook erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en (roer)bak de groenten tot ze zacht en geslonken zijn. Voeg de garnalen toe en warm nog even flink door om de garnalen te garen. Schep dan de sambal en vervolgens de mihoen erdoor. Laat zachtjes doorwarmen om de smaken goed te laten ontwikkelen.
  • Bak ondertussen de losgeklopte eitjes tot roerei en schep door de mihoen Singapore. Serveer met cassave chips en/of kroepoek.