Mihoen met kip en groenten

 







  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden 
  • 4 el (zoute) sojasaus
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Stukje gemberwortel (3 cm), geschild en geraspt*
  • 450 g voorgesneden bami-, of nasigroenten
  • 250 g mihoen
  • 4 el oestersaus
  • Sesamolie (optioneel, maar geeft een hele lekkere smaak)
  • Zonnebloemolie
  • Meng de kipfilet in een kom met 2 eetlepels sojasaus, de knoflook en gember en roer door elkaar. Laat minimaal 10 minuten staan. Langer marineren mag ook maar doe dit dan afgedekt in de koelkast.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook voor de mihoen.
  • Verhit een wokpan met een scheutje zonnebloemolie en een paar drupjes sesamolie (voor de smaak) en laat heet worden. Voeg de kip toe en roerbak op hoog vuur tot de kip net gaar is. Schep de kip op een bord en zet opzij.
  • Voeg indien nodig een extra scheutje zonnebloem-, en sesamolie toe in de wok en voeg de groenten toe. Roerbak enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Kook ondertussen de mihoen gaar volgens de omschrijving op het pak.
  • Voeg de overige sojasaus en de oestersaus toe aan de groenten en warm 1 minuut door.
  • Giet de mihoen af en hussel samen met de kip door de groenten.