1,2 kg lamsschouder in grove stukken
2 uien in halve ringen
4 knoflookteentjes, gesnipperd
2 theelepels zout
2 theelepels lamsvlees kruidenmix
1 theelepel chili vlokken
3 tomaten, gehalveerd
1 eetlepel tomatenpuree
1 kop water
6 eetlepels zonnebloemolie
1. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak het lamsvlees aan beide kanten goudbruin.
2. Voeg de uien toe en meng ze goed door het vlees. Dek de pan af met een deksel en laat zachtjes bakken.
3. Bak de uien glazig en voeg vervolgens de gesnipperde knoflook toe. Bak dit 1 minuut mee.
4. Voeg de lamsvlees kruiden, chili vlokken en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar.
5. Giet een kopje water in de pan en roer opnieuw goed door.
6. Verdeel de gehalveerde tomaten over de pan en sluit af met een deksel. Laat het geheel 20 minuten koken.
7. Verwijder het vel van de tomaten en roer nogmaals goed door.
8. Sluit de pan opnieuw met een deksel en laat het vlees op laag vuur sudderen tot het mals is, dit duurt ongeveer 1,5 uur.
Garneer het gerecht met verse koriander en serveer het met rijst