300 gr kippendijen (of vega kip)
1 ui
1 teen knoflook
2 cm gember
1 paprika
2 tomaten
1 groene appel
200 ml crème fraîche
olie om te bakken
300 gr rijst
400 gr sperziebonen
2 bosuien
Kruidenmengsel
1 snuf peper en zout
1 theelepel kerrie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 snuf kaneel
Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. En ook de sperziebonen in ca. 14 minuten.
Hak ondertussen de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie.
Voeg de paprika en tomaten in blokjes toe. Bak daarna ook de (vega) kip in stukjes mee.
Doe alle kruiden van het kruidenmengsel erbij en roer goed door.
Voeg de crème fraîche toe en roer erdoor.
Snijd de appel in blokjes (kan met of zonder schil). Schep de appelstukjes door de kip madras
Schep wat rijst en boontjes op een bord. Doe daar de kip madras bij.
Hak de bosuien in ringetjes en garneer het gerecht hiermee.
Tip: voeg een fijngehakte halve rode peper toe samen met de uien voor een pittige smaak.