- 400 g kipdijfilet, in blokjes
- 2 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt), of 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl serehpoeder
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 tl sambal oelek (heet), of sambal manis (minder heet)
- 1 el citroensap
- 1 el palmsuiker, of donkerbruine basterdsuiker
- 1 el sesamolie
- 4 el sojasaus (de dikke, stroperige variant)
- Paar takjes koriander, fijngehakt
Snijd kippendijen in blokjes en meng in een kom met alle overige ingrediënten, behalve de koriander. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten, tot maximaal 24 uur marineren.
Bak de kippendijen met marinade en al in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat de kip gaar en mals is en de saus is ingedikt tot een kleverige saus. Als de saus te snel indikt terwijl de kip nog niet gaar is voeg dan een scheutje water toe en bak verder totdat deze volledig verdampt is en de kip gaar is.
Bestrooi voor serveren met wat fijngehakte koriander.