- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 tl milde paprikapoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl cayennepeper
- 3 paprika’s (rood, groen en geel), in blokjes
- 70 g tomatenpuree
- 3 tl suiker
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld (Maggi)
- Slok rode wijn (of laat achterwege)
- 500 ml water
- 1 el maizena (om de saus te binden)
Serveren met Rijst,
- Kruid de kip met zout en peper uit de molen en bak in een hete koekenpan met een beetje boter of olie kort aan om te kleuren. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Schep de kip op een bord en zet opzij.
- Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet een bak ze op middellaag vuur rustig uit tot het vet vrijkomt en ze beginnen te kleuren.
- Voeg de ui, knoflook, verschillende soorten paprikapoeder, tijm en cayennepeper toe en bak mee tot de ui zacht is.
- Voeg de paprika’s toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree, suiker en bouillontablet toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg het water toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip goulash 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot de paprika’s beetgaar zijn.
- Kook ondertussen de rijst, pasta of aardappels. Als de saus te dun is kun je hem binden met een maizenapapje. Roer hiervoor de maizena los met wat koud water tot een glad papje en voeg dit al roerend (je hoeft misschien niet alles te gebruiken) toe aan de saus. De saus gaat direct binden.
- Voeg de kip en de vrijgekomen vleessappen toe aan de saus en warm nog even door tot de kip gaar is.