Italiaanse uiensoep

 








2 el Olijfolie

600 g Uien

2 tenen knoflook

1 blaadje laurier

2 takjes tijm

1.5 l Runderbouillon

0.5 el Balsamicoazijn

1 snufje Zout

1 snufje peper

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de uiringen met de knoflook,

 de laurier en de tijm ca. 15 min. zachtjes zonder de ui te laten kleuren.

Draai het vuur hoger en laat de uien lichtbruin kleuren.

Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep afgedekt nog ca. 20 min. op laag vuur trekken.

Verwijder de tijm en de laurier. Breng de soep op 

smaak met de balsamicoazijn, zout en peper en schep het in de kommen.

Tip! Voeg voor een lekkere pittige soep vlak voor het serveren 

een blokje blauwaderkaas toe, bijv. gorgonzola of roquefort. 

Leg voor de klassieke uiensoep een sneetje geroosterd stokbrood

 in de uiensoep. Bestrooi het brood 

met geraspte gruyèrekaas en gratineer de soep onder de hete ovengrill.