2 el Olijfolie
600 g Uien
2 tenen knoflook
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
1.5 l Runderbouillon
0.5 el Balsamicoazijn
1 snufje Zout
1 snufje peper
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de uiringen met de knoflook,
de laurier en de tijm ca. 15 min. zachtjes zonder de ui te laten kleuren.
Draai het vuur hoger en laat de uien lichtbruin kleuren.
Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep afgedekt nog ca. 20 min. op laag vuur trekken.
Verwijder de tijm en de laurier. Breng de soep op
smaak met de balsamicoazijn, zout en peper en schep het in de kommen.
Tip! Voeg voor een lekkere pittige soep vlak voor het serveren
een blokje blauwaderkaas toe, bijv. gorgonzola of roquefort.
Leg voor de klassieke uiensoep een sneetje geroosterd stokbrood
in de uiensoep. Bestrooi het brood
met geraspte gruyèrekaas en gratineer de soep onder de hete ovengrill.