GRIEKSE KIPSALADE

 







  • 300 gr kipfilet
  • komkommer
  • tomaten
  • tzatzikizelfgemaakt of kant-en-klaar
  • rode ui
  • olijven
  • tl oregano
  • 0.5 tl tijm
  • snuf peper en zout
    Breng de kipfilet op smaak met zout, peper, oregano en tijm. Doe een scheutje olie in een pan en bak de kip gaar in ongeveer 8-10 minuten. Snijd ondertussen de tomaten en de komkommer in stukjes. Halveer de olijven en snijd de rode ui in hele dunne halve ringen. Verdeel alles over twee diepe borden, doe er nog wat extra oregano overheen en serveer met een lekkere schep tzatziki.

    De tzatziki zelf maken? Gebruik dan het tzatziki recept. Hiervoor heb je nodig: 250ml Griekse yoghurt, 1/4 komkommer, 2 tenen knoflook, scheutje olijfolie en een snufje zout en peper. Rasp de komkommer en laat daarna uitlekken in een zeef. Meng daarna alles door elkaar en bewaar de tzatziki in de koelkast.