Geroosterde aardappel met biet en rookworst

 













800-1000 gr vastkokende aardappels

600 gr verse rode bieten, chioggia of gele biet kan ook

2 teentjes knoflook, geplet

bakolijfolie

1 tl gedroogde tijm

zout

1 runderrookworst

2 stengels lente-ui, wit fijngehakt en groen in dunne ringetjes

2 trostomaten, in blokjes

zwarte peper


Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Schil de aardappels (of boen de schillen schoon) en snijd ze in blokjes. Schil de bieten en snijd in even grote blokjes.

Meng de aardappel en biet op het bakblik met de knoflook, scheut bakolijfolie, de tijm en goede snuf zout. Meng door elkaar en zet 30 minuten in de oven of tot de biet gaar is.

Snijd ondertussen de runderrookworst in blokjes.

Verhit een koeken- of hapjespan en bak de rookworst krokant in 1 eetlepel bakolijfolie. Schep uit de pan.

Bak het wit van de lente-ui in het vet voor 2 minuten en voeg de blokjes tomaat toe samen met een snuf zout. Bak - 8 minuten tot het vocht van de tomaat is verdampt. Roer de gebakken rookworst erdoor, verwarm en breng verder op smaak met een snuf zwarte peper.

Serveer de geroosterde aardappel met biet op borden en garneer met de rookworst, tomaat en het groen van de lente-ui.

Notities

Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.