- 1,5 liter water
- 500 g spliterwten
- 1 rookworst
- 2 schouderkarbonade
- 1 prei
- 1 laurierblaadje
- 1 knolselderij
- 25 gr selderij
- 3 el Go-Tan sojasaus (uit 145 ml fles of 500ml fles)
- Breng het water met de spliterwten, karbonades en het laurierblad aan de kook.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Was de prei goed en snij deze in ringen. Pel de ui en snijd fijn. Hak ook de selderij grof.
- Neem de karbonades uit de pan en snijd deze in kleine blokjes en voeg samen met de gesneden groenten en aardappel toe aan de soep.
- Laat de soep nog ca. 20 min. zachtjes koken tot alle groenten geslonken zijn en de aardappel gaar is.
- Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door het geheel heen.
- Breng de erwtensoep op smaak met wat extra peper en sojasaus.