Eigenwijze erwtensoep

 


  • 1,5 liter water
  • 500 g spliterwten
  • 1 rookworst
  • 2 schouderkarbonade
  • 1 prei
  • 1 laurierblaadje
  • 1 knolselderij
  • 25 gr selderij
  • 3 el Go-Tan sojasaus (uit 145 ml fles of 500ml fles)
  • Breng het water met de spliterwten, karbonades en het laurierblad aan de kook.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Was de prei goed en snij deze in ringen. Pel de ui en snijd fijn. Hak ook de selderij grof.
  • Neem de karbonades uit de pan en snijd deze in kleine blokjes en voeg samen met de gesneden groenten en aardappel toe aan de soep.
  • Laat de soep nog ca. 20 min. zachtjes koken tot alle groenten geslonken zijn en de aardappel gaar is.
  • Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door het geheel heen.
  • Breng de erwtensoep op smaak met wat extra peper en sojasaus.