CHINESE WOK MET KIP, GROENTEN EN RIJST

 







350 gram kippendijfilet in hele kleine blokjes gesneden

3 teentjes knoflook fijngehakt

3 centimeter verse gember geschild en geraspt

1 ui gesnipperd

1 rode peper fijngehakt

1 zak (400gr) Chinese wokgroente

1/2 theelepel five spice

2,5 eetlepels sojasaus

4 eetlepels sweet chilisaus

2 eetlepels honing

flinke snuf vers gemalen zwarte peper

gezouten pinda's optioneel

KRUIDIGE RIJST

400 gram rijst

1 ui gesnipperd (klein uitje gebruiken)

1 groentebouillonblokje

700 milliliter heet water

flinke scheut zonnebloemolie

Instructies

Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje 

olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. 

Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze

 een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee.

 Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en 

laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar 

wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van 

het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.

Maak vervolgens de Chinese wokgroente klaar: 

Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, honing , 

five spice en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. 

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan

 en bak kort de uien met de knoflook, rode peper en gember.

 Voeg de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is. 

Voeg dan de zak Chinese wokgroente toe en bak kort mee.