350 gram kippendijfilet in hele kleine blokjes gesneden
3 teentjes knoflook fijngehakt
3 centimeter verse gember geschild en geraspt
1 ui gesnipperd
1 rode peper fijngehakt
1 zak (400gr) Chinese wokgroente
1/2 theelepel five spice
2,5 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sweet chilisaus
2 eetlepels honing
flinke snuf vers gemalen zwarte peper
gezouten pinda's optioneel
KRUIDIGE RIJST
400 gram rijst
1 ui gesnipperd (klein uitje gebruiken)
1 groentebouillonblokje
700 milliliter heet water
flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje
olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn.
Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze
een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee.
Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en
laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar
wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van
het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
Maak vervolgens de Chinese wokgroente klaar:
Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, honing ,
five spice en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan
en bak kort de uien met de knoflook, rode peper en gember.
Voeg de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is.
Voeg dan de zak Chinese wokgroente toe en bak kort mee.