Chinese tomatensoep met kip en appelmoes

 







Bouillon

  • 1 kipfilet
  • 1 citroen, in vieren gesneden
  • 1 sinaasappel, in vieren gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in grove stukken gesneden
  • 1 wortel, in grove stukken gesneden
  • Tomatensoep

    • Zonnebloemolie
    • 1 sjalot, fijngesnipperd
    • 2 knoflooktenen, uitgeperst
    • 1,5 kippenbouillontablet, verkruimeld (Maggi)
    • 1 el bloem
    • 175 g appelmoes
    • 3 el kristalsuiker
    • 1 el gembersiroop
    • 1 – 2 el azijn (eerst 1 toevoegen en proeven)
    • 1 blik tomatenblokjes (of 140 g geconcentreerde tomatenpuree)
    • Garnering
      4 eieren
      125 g taugé, ongedompeld in kokend water, afgespoeld met koud water en uitgelekt

      • 4 lente-uitjes, fijngesneden
      • 2 handjes vermicelli, beetgaar gekookt, afgespoeld met koud water en uitgelekt