Bouillon
- 1 kipfilet
- 1 citroen, in vieren gesneden
- 1 sinaasappel, in vieren gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in grove stukken gesneden
- 1 wortel, in grove stukken gesneden
Tomatensoep
- Zonnebloemolie
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1,5 kippenbouillontablet, verkruimeld (Maggi)
- 1 el bloem
- 175 g appelmoes
- 3 el kristalsuiker
- 1 el gembersiroop
- 1 – 2 el azijn (eerst 1 toevoegen en proeven)
- 1 blik tomatenblokjes (of 140 g geconcentreerde tomatenpuree)
Garnering
4 eieren
125 g taugé, ongedompeld in kokend water, afgespoeld met koud water en uitgelekt- 4 lente-uitjes, fijngesneden
- 2 handjes vermicelli, beetgaar gekookt, afgespoeld met koud water en uitgelekt