Chinese Bami (van een Chinees restaurant)

 


  • 500 gr mie 
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gr kipfilet
  • 1 winterwortel
  • 1 bosui (kleine)
  • 4 el Trafasie  
  • 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham 
    • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
    • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken. Wortel (in dunne reepjes) en bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in enkele minuten beetgaar bakken. Witte Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
    • STAP 3: De bereide mie en de eieren toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese bami. De laatste minuut gegrilde kipfilet of ham (in reepjes) toevoegen en omscheppen.