Big Green Egg: stoofpeertjes

 







20 kleine Gieser Wildeman stoofpeertjes
1 limoen
1 citroen
2 cm gemberwortel
3 stengels citroengras
750 ml rode wijn
300 ml crème de cassis
2 kaneelstokjes
1 stokje zoethout
100 g kristalsuiker
8 steranijs
15 groene kardemompeulen
8 tonkabonen
2 el aardappelzetmeel

Voorbereiding
1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 140 °C.
2. Schil intussen de stoofpeertjes vanaf het steeltje naar het kroontje. Snijd de limoen en de citroen in kwarten. Snijd de gemberwortel in plakjes en kneus het citroengras.

Bereiding
1. Voeg alle ingrediënten, behalve de peertjes en het aardappelzetmeel, aan de Green Dutch Oven toe. Zet de pan op het rooster, sluit de deksel van de EGG en breng aan de kook.
2. Laat de stoofpeertjes voorzichtig in het kokende vocht zakken en laat ze ca. 1½ uur zachtjes stoven.
3. Haal de stoofpeertjes uit het kookvocht. Zeef het vocht, schenk het in de Dutch oven en zet de pan weer op het rooster. Maak een papje van het aardappelzetmeel en een scheutje water en meng door het kookvocht om dit licht te binden.
4. Laat de peertjes weer in het kookvocht zakken en laat ze nog ca. 15 minuten langer stoven.
5. Serveer de stoofpeertjes lauwwarm of op kamertemperatuur.