- witte kool
- 1 winterwortel
- 1/2 liter natuurazijn
- 50 gram kristalsuiker
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1/2 eetlepel mosterdpoeder
- Was de witte kool, haal eventuele lelijke bladeren er vanaf. Snij de kool in kwarten en snij de stronk eruit. Schaaf met een mandoline dunne reepjes van de kwart kolen. Of gebruik een scherp mes.Rasp een winterwortel tot dunne sliertjes. Je kunt ook een spirelli gebruiken of met een scherp mes julienne snijden.Doe kool en wortel in een grote pan. Schenk er een halve liter natuurazijn en een halve liter kraanwater bij.Voeg 50 gram kristalsuiker, een 1/2 el kurkuma, een 1/2 el mosterdpoeder en een mespuntje zout toe.Breng de inhoud van de pan aan de kook. Zet de hittebron lager als het kookt, doe de deksel op de pan en laat de atjar 10 minuten zachtjes stoven.Schep de atjar in steriele jampot