1 kip (800-1200 gram), in stukken gesneden
1 theelepel zout
1 eetlepel scherpe mosterd
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels sambal oelek
60 ml zonnebloemolie
2 eetlepels ketjap manis
sap van 1/2 citroen
Wrijf de kipstukken in met zout en mosterd en laat ze 1 uur marineren
Stap 2 Maal uisnippers, knoflook en sambal in een vijzel tot een pasta
Stap 3 Verhit de olie in een grote pan en bak de kipstukken rondom bruin
Stap 4 Haal ze uit de pan en bak het uienmengsel glazig
Stap 5 Schenk de ketjap, 100 ml water en het citroensap erbij en breng het aan de kook
Stap 6 Leg de stukken kip terug in de pan, zet het vuur laag en laat de kip in ca. 30 minuten
gaar sudderen