Ajam Setan (gebakken kip in pikante saus)

 








1 kip (800-1200 gram), in stukken gesneden

1 theelepel zout

1 eetlepel scherpe mosterd

1 ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

2 theelepels sambal oelek

60 ml zonnebloemolie

2 eetlepels ketjap manis

sap van 1/2 citroen 

Wrijf de kipstukken in met zout en mosterd en laat ze 1 uur marineren 

 Stap 2 Maal uisnippers, knoflook en sambal in een vijzel tot een pasta 

 Stap 3 Verhit de olie in een grote pan en bak de kipstukken rondom bruin 

 Stap 4 Haal ze uit de pan en bak het uienmengsel glazig 

 Stap 5 Schenk de ketjap, 100 ml water en het citroensap erbij en breng het aan de kook 

 Stap 6 Leg de stukken kip terug in de pan, zet het vuur laag en laat de kip in ca. 30 minuten

 gaar sudderen