- pond kipdijfilet (of kipfilet)
- fles zoete chilisaus, ik gebruikte ongeveer ¼ deel hiervan. Voeg de hoeveelheid naar eigen smaak toe.
- ½ tomaat
- 2 teentjes verse knoflook
- knoflookpoeder
- klein uitje
- maizena
- zout en peper
- olie.
- Snijd de kipdijfilet in stukjes en verwijder de vette gedeeltes; dit uiteraard naar eigen smaak, misschien vindt u dit juìst lekker!
- Schep 4 eetlepels maïzena in een kom, voeg zout, peper en tl knoflookpoeder toe. Meng dit goed door elkaar.
- Haal de stukjes kipdijfilet door het maïzena-mengsel en leg opzij.
- Snipper het uitje en de knoflook; snijd ook de tomaat in stukjes.
- Verhit deze ingrediënten lichtjes in een pan. Eerst de ui, als ze mooi glazig uitzien voegt u de tomaatstukjes toe.
- Giet er een flinke scheut zoete chilisaus bij, breng dit op smaak met peper en zout. (eventueel chiliflakes erbij is ook een goed idee!)
- Tot slot mag de kip erbij, roer dit goed om op middelvuur. Zodra de stukjes een mooi glanzend chilisauslaagje hebben gekregen, mag het vuur uit. Klaar !!
- Verwarm voldoende olie in de pan en bak deze kipstukjes ongeveer 4 minuten op niet al te hoog vuur. Check tussendoor of de kip wel gaar is door er eentje door te snijden. Laat de kip op wat keukenpapier uitlekken