Zoete chili kip

 

  • pond kipdijfilet (of kipfilet)
  • fles zoete chilisaus, ik gebruikte ongeveer ¼ deel hiervan. Voeg de hoeveelheid naar eigen smaak toe.
  • ½ tomaat
  • 2 teentjes verse knoflook
  • knoflookpoeder
  • klein uitje
  • maizena
  • zout en peper
  • olie.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en verwijder de vette gedeeltes; dit uiteraard naar eigen smaak, misschien vindt u dit juìst lekker!
  • Schep 4 eetlepels maïzena in een kom, voeg zout, peper en tl knoflookpoeder toe.  Meng dit goed door elkaar.
  • Haal de stukjes kipdijfilet door het maïzena-mengsel en leg opzij.
  • Snipper het uitje en de knoflook; snijd ook de tomaat in stukjes.
  • Verhit deze ingrediënten lichtjes in een pan. Eerst de ui, als ze mooi glazig uitzien voegt u de tomaatstukjes toe.
  • Giet er een flinke scheut zoete chilisaus bij, breng dit op smaak met peper en zout. (eventueel chiliflakes erbij is ook een goed idee!)
  • Tot slot mag de kip erbij, roer dit goed om op middelvuur. Zodra de stukjes een mooi glanzend chilisauslaagje hebben gekregen, mag het vuur uit. Klaar !!
  • Verwarm voldoende olie in de pan en bak deze kipstukjes ongeveer 4 minuten op niet al te hoog vuur. Check tussendoor of de kip wel gaar is door er eentje door te snijden. Laat de kip op wat keukenpapier uitlekken