- 750 g Roma tomaten
- 300 g rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 2 groente bouillonblokjes (Maggi)
- 1 winterpeen
- 1 sjalot
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 tl nootmuskaat
- Snipper 1 sjalot (of ui) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd ook alvast 750 g Roma tomaten in stukken en 1 winterpeen in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook even kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg 1 el tomatenpuree toe en bak kort even mee.
- Voeg de gesneden winterpeen en tomatenblokjes toe en bak al omscheppend even mee.
- Schenk 750 ml heet water bij het geheel samen met 1,5 verkruimeld groentebouillonblokje. Laat de soep minimaal 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Draai ondertussen de soepballetjes. Meng 300 g rundergehakt met 3 el paneermeel, 1 ei, een flinke snuf zout en peper en een 1/2 tl nootmuskaat. Maak kleine balletjes.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender en schenk terug in de pan. Voeg de soepballetjes toe en laat ze circa 10 minuten garen.