- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 1 liter kippenbouillon
- 250 gram peultjes (schoongemaakt)
- 250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 250 gram kipfilets (in kleine blokjes)
- 100 gram paksoi (in smalle reepjes)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sambal oelek
- 100 gram bospenen (geschrapt, in dunne reepjes)
- Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
- Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
- Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten.
- Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
- Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep.
- Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.