- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 1 eetlepel Thaise rode currypasta
- 1 handje koriander (fijngehakt)
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 eetlepel paneermeel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 lente-/bosuitjes (in schuine stukken)
- chilisaus
- Kneed het gehakt met de ui, knoflook, gember, currypasta, koriander, ei, paneermeel, zout en peper. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van dit mengsel.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bestrooi met de bosui en bak deze een halve minuut mee.
- Serveer met prikkertjes en chilisaus om te dippen.