- 500 gram tahoe
- 1 of 2 grote Spaanse pepers, schuin en dun snijden
- 1 sjalot, heel fijn snipperen
- 3 teentjes knoflook, heel fijn snipperen
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels limoensap
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder
- naar behoefte zout
- een half glas water
- zonnebloemolie om in te bakken
- Snijd de tahoe in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Verwarm de zonnebloemolie in een wok, braadpan of hapjespan en bak de tahoe hierin goudbruin en zet ze aan de kant.
- Verwijder de zonnebloemolie uit de pan maar laat een bodempje achter (ongeveer 4 eetlepels).
- Fruit de sjalot, knoflook en de Spaanse peper in de achtergebleven olie tot de sjalot en knoflook goudbruin zijn.
- Voeg het water toe.
- De ketjap manis, het limoensap en het zout mogen erbij en kook alles tot al het water verdampt is.
- Nu mag de de gebakken tahoe erbij en roer alles goed zodat de saus goed verdeeld over de hele tahoe.
- De tahu kecap is klaar om te serveren.