TAHU KECAP

 

  • 500 gram tahoe
  • 1 of 2 grote Spaanse pepers, schuin en dun snijden
  • 1 sjalot, heel fijn snipperen
  • 3 teentjes knoflook, heel fijn snipperen
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel kippenbouillonpoeder
  • naar behoefte zout
  • een half glas water
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Snijd de tahoe in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een wok, braadpan of hapjespan en bak de tahoe hierin goudbruin en zet ze aan de kant.
  • Verwijder de zonnebloemolie uit de pan maar laat een bodempje achter (ongeveer 4 eetlepels).
  • Fruit de sjalot, knoflook en de Spaanse peper in de achtergebleven olie tot de sjalot en knoflook goudbruin zijn.
  • Voeg het water toe.
  • De ketjap manis, het limoensap en het zout mogen erbij en kook alles tot al het water verdampt is.
  • Nu mag de de gebakken tahoe erbij en roer alles goed zodat de saus goed verdeeld over de hele tahoe.
  • De tahu kecap is klaar om te serveren.