- 1 kilo sukadelappen of ander runderstoofvlees
- zout en peper
- 3 el mosterd
- flinke klont boter
- 2 grote uien
- 2 el bloem
- 1 flesje donker bier
- 1 pot runderfond van ongeveer 400 ml
- 2 el zwarte peperkorrels
- 2 el groene peperkorrels
- 250 ml kookroom
- Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Meng het vlees met de mosterd en roer goed door elkaar.
- Verhit een flinke klont boter in een diepe stoofpan. Bak hier het vlees (eventueel in porties) rondom in bruin.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen.
- Voeg de uien toe aan het vlees en bak ze een paar minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit ook een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
- Voeg het donker bier en het runderfond toe aan de pan en roer het goed door met de ui en bloem
- Stamp de zwarte peperkorrels fijn of maal ze fijn in een blender. Voeg toe aan het vlees, roer goed door en doe het deksel op de pan.
- Laat het vlees 2,5 uur stoven.
- Haal na 2,5 het deksel van de pan en laat even inkoken tot een wat dikkere saus.
- Voeg de groene peperkorrels (zonder vocht) toe, samen met de kookroom. Roer goed door.
- Serveer met frietjes of geroosterde aardappeltjes!