STIFADO

 

  • 1 kg sukadelappen
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 600 gram kleine witte uitjes (zo klein mogelijk)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 romatomaten
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 tot 15 hele pimentkorrels
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3 laurierblaadjes
    • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
    • Verhit een laagje olijfolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees (eventueel in porties) in rondom bruin.
    • Maak ondertussen de mini uitjes schoon (laat ze heel) en voeg toe aan het vlees in de pan, bak eventjes kort mee.
    • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees in de pan.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
    • Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes en bak deze ook een paar minuten mee.
    • Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Laat de stifado met het deksel op de pan zo'n 2 tot 3 uur stoven of totdat het vlees zacht is.
    • Haal eventueel het laatste half uur het deksel van de pan om het stoofvlees wat in te laten dikken.
    • Serveer met orzo, rijst of zelfgebakken pita en een frisse salade.