- 1 kg sukadelappen
- zout en peper
- olijfolie
- 600 gram kleine witte uitjes (zo klein mogelijk)
- 3 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 4 romatomaten
- 250 ml rode wijn
- 2 el rode wijnazijn
- 1 runderbouillonblokje
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 2 kaneelstokjes
- 10 tot 15 hele pimentkorrels
- 1 el gedroogde oregano
- 3 laurierblaadjes
- Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
- Verhit een laagje olijfolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees (eventueel in porties) in rondom bruin.
- Maak ondertussen de mini uitjes schoon (laat ze heel) en voeg toe aan het vlees in de pan, bak eventjes kort mee.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees in de pan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
- Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes en bak deze ook een paar minuten mee.
- Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Laat de stifado met het deksel op de pan zo'n 2 tot 3 uur stoven of totdat het vlees zacht is.
- Haal eventueel het laatste half uur het deksel van de pan om het stoofvlees wat in te laten dikken.
- Serveer met orzo, rijst of zelfgebakken pita en een frisse salade.