SPAANSE KIPKLUIFJES MET KNOFLOOK

 

  • 600 gram kipkluifjes
  • gerookt paprikapoeder (ongeveer 2 – 3 el)
  • olijfolie
  • 10 teentjes knoflook
  • scheutje droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • scheutje tabasco
  • mespunt chiliflakes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • bosje verse peterselie
  • Dep de kipkluifjes droog en bestrooi ze met het gerookt paprikapoeder totdat ze rondom bedekt zijn. Verwarm wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipkluifjes rondom bruin.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Bak de plakjes knoflook ongeveer 2 minuten mee met de kip, totdat ze net verkleurd zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg de laurierblaadjes, wat tabasco en chiliflakes toe naar smaak. Verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer goed door.
  • Laat de kip zonder deksel, onder regelmatig roeren, garen totdat het vocht bijna volledig is verdampt. Bestrooi voor het serveren met de verse peterselie.