- 300 g rundergehakt
- 100 g kokos rasp
- 2 tenen knoflook
- 1 stengel sereh
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 1 ei
- 2 tl gemalen laos
- 1 tl ketoembar
- 1 tl djintan
- Haal van 1 stengel sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant. Snijd de sereh in smalle ringen en doe deze samen met 1 grote (of 2 kleine) sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook in een hakker of kom van de (staaf)mixer.
- Voeg tevens 2 tl gemalen laos, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar en een snuf zout toe. Mix het geheel tot je een fijne boemboe hebt.
- Neem een mengkom en meng de boemboe met 300 g rundergehakt, 1 ei en 40 g geraspte kokos. Voeg eventueel wat extra kokosrasp toe voor een steviger gehakt.
- Draai balletjes ter grootte van circa 15-20 g (circa 25-30 stuks). Haal de balletjes door de geraspte kokos.
- Verwarm een laagje (zonnebloem)olie en frituur de balletjes in circa 5-6 minuten rondom krokant. Serveer met chilisaus.