REMPAH BALLETJES

 

  • 300 g rundergehakt
  • 100 g kokos rasp
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 tl gemalen laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djintan

  • Haal van 1 stengel sereh het buitenste blad en verwijder de harde onderkant. Snijd de sereh in smalle ringen en doe deze samen met 1 grote (of 2 kleine) sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook in een hakker of kom van de (staaf)mixer. 
  • Voeg tevens 2 tl gemalen laos, 1 tl djintan, 1 tl ketoembar en een snuf zout toe. Mix het geheel tot je een fijne boemboe hebt.
  • Neem een mengkom en meng de boemboe met 300 g rundergehakt, 1 ei en 40 g geraspte kokos. Voeg eventueel wat extra kokosrasp toe voor een steviger gehakt.
  • Draai balletjes ter grootte van circa 15-20 g (circa 25-30 stuks). Haal de balletjes door de geraspte kokos.
  • Verwarm een laagje (zonnebloem)olie en frituur de balletjes in circa 5-6 minuten rondom krokant. Serveer met  chilisaus.