PREISTAMPPOT MET KERRIE EN OUDE KAAS

 

  • 600 g (voorgekookte) kruimige aardappelen
  • 300 g rundergehakt
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 50 g roomboter
  • 3 grote preien
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • 3 el paneermeel (of 1 beschuit)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 el Dijonmosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • Verse peterselie (optioneel)

  • Meng in een kom 300 g rundergehakt met 1 ei, 3-4 el paneermeel (of 1 verkruimeld beschuitje), 1/2 tl nootmuskaat en een flinke snuf zout en peper. Draai hier 4 gehaktballen van.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin en gaar in 15-20 minuten in een flinke klont boter.
  • Doe in een andere pan 600 g voorgekookte kruimige aardappelen en zet ze net onder water. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappelen in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd 3 grote preien (ongeveer 300 g) in ringen en stoof in een flinke klont boter met deksel op de pan. Voeg na 7-10 minuten 2 el kerriepoeder toe en bak al omscheppend even mee tot de aardappelen klaar zijn.
  • Giet de aardappels af en voeg een klontje boter toe samen met een scheutje (warme) melk (circa 4 el), een 1/2 tl nootmuskaat, 2 el scherpe mosterd, 100 g geraspte oude kaas en een flinke snuf zout en peper.
  • Stamp tot een romige puree en meng vervolgen door de gestoofde prei.
  • Voeg naar smaak extra kerrie of mosterd toe. Serveer met de gehaktbal en (eventueel) verse peterselie.