- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 theelepels sambal badjak
- 1 liter kippenbouillon
- 400 gram soepgroenten
- 1 stengel citroengras (gekneusd)
- 300 gram kipdijfilets (in blokjes) of
- 300 gram kipfilets (in blokjes)
- 125 gram pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
- 50 gram pinda’s
- 1 lente-/bosui (in ringetjes)
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en sambal. Giet de bouillon erbij, voeg de soepgroenten en citroengras toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kip toe en kook nog 10 minuten verder. Meng de pindakaas, ketjap en korianderpoeder met enkele lepels kippenbouillon uit de pan. Roer dit door de soep. Verwijder de stengel citroengras voor het serveren. Garneer met pinda's en bosui.
Bereidingstip
Voeg in plaats van citroengras het sap van 1 citroen toe aan deze soep.