OVENSCHOTEL MET PREI EN ROOKWORST

 

  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 125 g crème fraîche
  • 30 g geraspte kaas
  • 2 preien
  • 1 rookworst
  • 3 el melk (of kookroom)
  • 2 tl grove mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 preien in ringen en snijd 1 rookworst in schijfjes of blokjes.
  • Meng 1 bakje crème fraîche van 125 gr met 3-4 el melk of kookroom, 2 tl grove mosterd en een 1/2 tl knoflookpoeder zodat je een romig mosterdsausje krijgt.
  • Neem een grote (meng) kom of schaal en doe hier 500 gr voorgekookte krieltjes in. Bestrooi met zout en peper. Voeg ook de gesneden prei en rookworst toe. Hussel alles goed door elkaar.
  • Neem een ovenschaal en verdeel de helft van het mengsel in de ovenschaal. Bestrijk vervolgens met de helft van het mosterdsausje.
  • Doe de andere helft van het mengsel in de ovenschaal en bestrijk met de rest van de mosterdsaus.
  • Bestrooi met geraspte kaas en plaats 25 minuten in de oven.