- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ theelepel witte peper
- ½ theelepel five spice poeder
Overig
- 250 gram mihoen
- 4 eieren
- 1 rode peper (in dunne ringen)
- 2 theelepels gember (vers - geraspt)
- 2 tenen knoflook (uitgeperst)
- 1 ui (halve ringen)
- 2 paprika's (in blokjes)
- 1 chinese kool (in blokjes)
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 100 gram tauge
- 4 stengels lente ui
- Snij de kip in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de kip. Laat de kip het liefst 1 uur, maar als het even kan een nacht marineren in de koelkast. Lukt dat niet? Geen ramp, maar het is wel het lekkerste.
- Doe de mihoen in een kom met ruim kokend water. Laat 10 minuten wellen en spoel dan af met koud water.
- Ondertussen kluts je de eieren en bak er in een koekenpan 2 omeletten van. Laat afkoelen en snij er reepjes van.
- Verhit vervolgens wat neutrale olie in een wok en fruit de gember, ui, knoflook en rode peper kort aan.
- Voeg de paprika en kip toe en bak mee tot de kip rondom bruin is.
- Voeg na een paar minuten de Chinese kool toe en bak mee tot het slinkt.
- Voeg de oestersaus en sojasaus toe.
- Doe de mihoen, lente ui en tauge erbij en bak nog even mee. Serveer met de reepjes omelet.