- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 500 gram hamlappen (in blokjes)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel sesamolie
- 100 gram maizena
- zonnebloemolie (om te frituren)
- 1 ui (in smalle partjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 1 kleine komkommer (met schil, in halve plakjes)
- 125 milliliter tomatenketchup
- 100 milliliter azijn
- 75 milliliter kippenbouillon
- 1 blik ananasstukje
Meng het vlees met de sojasaus, gemberpoeder, eidooiers, ½ eetlepel sesamolie en 1 eetlepel maizena. Laat 15 minuten marineren.
Bereiden Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Wentel het vlees door de rest van de maizena. Klop de overtollige maizena eraf en f rituur het vlees in porties in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de ui, paprika en komkommer 3-4 minuten. Voeg de rest van de sesamolie, ketchup, azijn en bouillon toe. Kook iets in. Roer 1 eetlepel maizena los met 1 eetlepel water en bind de saus ermee.
- Schep de ananas, eventueel wat ananassap en het vlees erdoor. Lekker met witte rijst, sambal en kroepoek.
Bereidingstip
Maak de saus van dit recept iets pittiger en roerbak 1 fijngehakte rode peper mee.