KROKANTE KIPBALLETJES

 350 g kipfilet (2 kipfilets)

25 g panko ( Japans paneermeel )
25 g bloem
2 eieren
2 sjalotten
1 kip bouillonblokje
3 el paneermeel
2 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder

  • Kook de kipfilets gaar in circa 15 minuten in een pannetje met kokend water en een verkruimeld bouillonblokje.
  • Snijd de kipfilets in grove stukken en plaats samen met 1-2 sjalotjes in een foodprocessor. Mix tot je een fijn gehakt hebt van kip.
  • Doe alles in een mengkom en voeg 1 tl zout, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 ei en 3-4 el paneermeel toe. Meng alles tot een stevig gehakt. Tast een beetje af of je meer of minder paneermeel nodig hebt.
  • Maak balletjes ongeveer ter grootte van een bitterbal.
  • Rol de balletjes vervolgens door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de balletjes ongeveer 6 minuten op 180 graden in de (frituur)pan.