- 400 gr broccoli, in kleine roosjes
- 2 el sesamolie
- zout
- 400 gr kippendijen (zonder vel)
- 1 el maizena
- 50 gr sojasaus
- 75 gr honing
- 1 citroen
- gochujang pasta
- zwarte peper
- zonnebloemolie
- 2 rode uien, in dunne halve maantjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 125 gr verse rabarber, in stukjes
- 3 trostomaten, in grove stukken
- 200 ml water
- serveer erbij: gekookte witte rijst en optioneel ringetjes lente-ui
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Meng de 400 gr broccoliroosjes hierop met de 2 el sesamolie en een flinke snuf zout. Schuif de bakplaat in de oven zodra deze is voorverwarmd en rooster 20 minuten, schep halverwege om.
- Verwijder eventuele vetrandjes van de 400 gr kippendijen en snijd ze daarna in grove stukken. Meng in een grote kom met de 1 el maizena en een flinke snuf zout tot de kippendijen volledig bedekt zijn met een laagje maizena.
- Klop in een kommetje 50 gr sojasaus, 75 gr honing, sap van ½ citroen, 1 – 2 tl gochujang pasta (naar smaak, je kunt later altijd nog extra toevoegen) en een snuf zwarte peper door elkaar en zet de saus apart.
- Verhit een braad- of hapjespan op hoog vuur en schenk er een royale scheut zonnebloemolie in. Bak de kip rondom bruin aan en schep daarna weer uit de pan.
- Verlaag de temperatuur en voeg de uien en knoflook toe aan het vet. Fruit al roerende tot goudbruin en roer daarna de rabarber en trostomaat erdoor en bak nog 1 minuut.
- Schenk de saus in de pan samen met 200 ml water en roer de gebakken kip erdoor. Laat 15 – 20 minuten pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar valt en de saus begint in te dikken. Proef na 15 minuten en breng naar wens nog verder op smaak met zwarte peper (milde pit) of gochujang pasta (meer pit en umami) en/of honing (meer zoet).
- Serveer de kipstoof met gekookte witte rijst en de geroosterde broccoli. Garneer optioneel met ringetjes lente-ui.